Personvernsvilkår hos Multimedia Experten

Hos oss skal du føle deg trygg. Vi vet vi behandler personlige data, og tar dette på største alvor.

Hvem er vi?
Multimedia Experten
Østerliveien 45A
1153 Oslo

post@multimediaexperten.no
+47 46 52 93 07

 

Personvern hos Multimedia Experten
Vi følger alltid alle forskrifter for behandling av opplysninger fra deg som kunde, og behandler dette på en trygg og sikker måte. På vår nettside www.multimediaexperten.no, bruker vi ikke cookies, men til analyse av nettsted, brukes Google Analytics. Dette er for å se hva som kan forbedres med nettsiden, hvor kundene klikker mest, hva som er mest interessant osv. IP adresse og bruksmønstre lagres her av Google. Vi har heller ikke en innloggingsfunksjon hvor du må registrere deg, da våre tjenester som oftest er fysiske løsninger, og bestilles over epost/telefon.

Hvilke opplysninger ber vi om, og hva bruker vi dem til:

På Telefon
Vi ber deg om å sende inn ordreskjema og data der benyttes for å registrere deg som kunde. Dette gjør vi for å kunne sende deg faktura på epost, eller ta betalt på annen måte. Alle data som du registrerer på ordreskjema ved bestilling (Navn, adresse, mail o.l.) legges inn i vår kundebase av regnskapsmessige hensyn. Deretter makuleres ordreskjema når produksjonen er ferdig og sendt fra oss. Informasjon av regnskapsmessige hensyn, lagres informasjon om deg i dette systemet etter offentlige krav.

  1. Vi registrerer informasjon fra ordreskjema i faktureringssoftware
  2. Vi registrerer deg inn i vårt mailsystem for å kunne kommunisere med deg under produksjonen
  3. Etter endt produksjon, makuleres ordreskjema
  4. Alle personlige data som datafiler (digitaliseringer), slettes etter 14 dager fra vår server, dersom ikke annet er avtalt.

På E-post
Fra 15.06.2018 ber vi deg alltid bekrefte at ordre er godkjent av deg, og at du gir samtykke til lagring av data. Vi legger derfor alltid med en link til våre personvern-vilkår i korrespondansen.

Bestillinger sendt på mail, blir også forespurt om å sende inn ordre med ordreskjema. Her gjelder samme rutine som ved telefonbestilling. I e-post korrespondanse hvor det ikke fremgår spesifikk informasjon av regnskapsmessige hensyn, slettes disse når kundeforholdet er avsluttet. Dette skjer primært 14 dager etter at vi har levert fra oss produktet og betaling er registrert.

Informasjonskapsler
Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne. Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Forespørsel via nettside
Vi ber om ditt navn og din epostadresse for å kunne kommunisere med deg. Dette er registrert av en ekstern leverandør, som videresender denne info til oss på epost. Dersom du ikke ønsker å benytte tilbud fra oss etter forespørsel, slettes eposten med din informasjon etter en uke.

Personopplysninger til tredjepart
Følgende underleverandører benyttes av Multimedia Experten:

Fiken.no – Til bokføring og fakturering
Jottacloud – Til lagring og nedlastning av filer
One.com – For behandling av e-post kommunikasjon
Google Analytics – For analyse av trafikk på vår nettside, IP adresse og bruksmønstre lagres.
GS Revisjon – Regnskapsmessige støttetjenester og bokføring
iZettle – Ved betaling med kort (ved fysisk oppmøte, ikke på nettside)
VIPPS – Ved betaling med denne tjenesten

Betaling
Betaler du med kort ved oppmøte, er det vår eksterne tjeneste “iZettle” som samler disse data. Vi i Multimedia Experten lagrer ingen kortdata. Betaler du via faktura, er det ekstern leverandør (bank) som lagrer informasjonen etter gjeldende regelverk Betaler du via VIPPS, er det ekstern leverandør (bank) som lagrer informasjonen etter gjeldende regelverk.

Hvordan brukes dine opplysninger
Opplysningene brukes primært for å kunne gi deg som kunde god service i kundeforholdet. Vi sender ikke ut nyhetsbrev til din registrerte epost-adresse, og registrerer deg derfor ikke inn i systemer basert på fremtidige lokke-tilbud. Alle opplysninger om deg som du leverer til oss, blir aldri under noen omstendighet solgt eller utlevert til andre organisasjoner eller virksomheter annet enn de som er nevnt under punkt “Personopplysninger til tredjepart”. Offentlige myndigheter eller politi vil på forespørsel motta personopplysninger. Dette etter juridiske eller forskriftsmessige forpliktelser.

Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?
Vi lagrer informasjon om deg som er relevant for kundeforholdet, under arbeidet vi gjør for deg. Det som ikke er av regnskapsmessig dokumentasjon (bekreftelser på e-post, pristilbud osv), slettes senest 14 dager etter endt prosjekt. Alle opplysninger som er av regnskapsmessig betydning, lagres etter egne regler. Disse utleveres ikke til andre enn regnskapsfører og eventuell offentlige tilsynsmyndigheter på forespørsel.

Digitaliseringsprosjekter
Vi lever av å digitalisere dine minner. Derfor er det viktig for oss at du kan være trygg på at dine personlige data ikke havner på uveie. Alle opptak, bilder, lydopptak o.l. lagres internt på våre servere under digitaliseringen. Dersom det er prosjekter av særlig sensitiv grad, lagres dette direkte på eksterne harddisker levert av kunde og ligger ikke internt i våre systemer. Alle data (feks videoopptak, bilder) lagres hos oss i 14 dager etter vi har levert produksjonen fra oss. Dette er primært for å kunne raskere hjelpe deg hvis det er en feil på filene (feks under filoverføring e.l.) Vi sletter uoppfordret etter 14 dager fra våre servere.

Cloud-tjeneste
Vi benytter oss av ekstern leverandør for å kunne dele filer med deg som kunde. Dette gjør vi fordi de er bedre istand til å ivareta riktig kryptering under filoverføringen, samt at nedlastningshastigheten der er gunstigere enn hos oss. Ønsker du filene lastet ned, laster vi disse opp på denne tjenesten, deretter sender vi deg en unik link, hvor bare du har tilgang til filene. Her pleier vi la filene ligge i 14 dager, deretter slettes dem fra cloud-tjenesten. Du kan på oppfordring få de slettet med en gang etter at nedlastningen er ferdig. I noen tilfeller kan vi la filene ligge lenger, men dette etter skriftlig avtale.

Innsynsrett/ønske om sletting
Dersom du er usikker på hva vi har lagret av informasjon om deg, vennligst ta kontakt med oss. Ønsker du å få innsyn i dette, kan du sende oss en skriftlig henvendelse til thomas@multimediaexperten.no, eller via adresse:

Multimedia Experten
Østerliveien 45a
1153 Oslo
Tlf: +47 46 52 93 07